23948sdkhjf

Ytskydd

Artiklar som handlar om skydd av metall- och betongytor.

Färgen som smutsen inte gillar

Tunnlar är en miljö som utsätts för enorm nedsmutsning. Nu finns en produkt på den svenska marknaden som ska hjälpa stat och kommun att hålla rent på ett miljövänligare sätt.

Med Pinovo funkar sandblästring i EX-zoner

Roboten som avslöjar vattentornens inre

Materialet som kan bli rena revolutionen

Strömledande färg som avisar flygplansvingar, ytskydd med korrosionsegenskaper som är bättre än allt som finns på marknaden idag, supereffektiva barriärskydd på förpackningar. En materialutveckling är på gång som kan bli rena revolutionen.

Alla har problem med sina cementgolv

”Det går inte att besöka en industri utan att konstatera att finns problem med betonggolven”. Orden är Anders Åströms. Han är vd på LanatPlast AB, som specialiserat sig på polyuretanprodukter som ytskydd.

Ytskyddsmedlet som reducerar kväveoxid

Nanoteknologi har i allra högsta grad börjat användas inom ytskyddsbranschen. Pica kemi AB säljer en ytskyddsprodukt som med hjälp av solljus bryter ner kväveoxid i luften till nitrater.

Titthålskirurgi för gamla byggnader

I dag finns bara en enda metod att rädda gamla byggnader, som står på träpålar, från att sjunka ner i marken. I alla fall om man vill undvika stora ingrepp i fastigheterna.

De erbjuder industrin slitskydd

”Informationsbehovet är enormt”

Plus

Systemet som ger galvaniskt skydd

ZINGA Sweden AB heter ett företag som de senaste två åren har börjat marknadsföra ett antikorrosionsssystem för metall som ger en yta som till 96 procent består av zink.

Plus

De storsatsar på ytskyddande underhåll

Betong- och metallskador kostar svensk industri och infrastruktur uppskattningsvis 200 miljarder kronor om året. Det vill Riksorganisationen Svenskt Underhåll och YtskyddsAkademien ändra på.

Plus

Effektiv rengöring utan vatten

Blästring med torr-is kan användas i princip överallt. Den behöver inget vatten och kan köras även i processer under drift så man undviker underhållsstopp.

Maskinen som spar rygg och knän

Plattor är ett slitstarkt ytskydd på golv. Men att lägga själva plattorna tar hårt på plattsättarnas kroppar. Nu har ett företag utvecklat en robot som gör jobbet.

Ett medel som gifter sig med rosten

Skyddet som kan användas igen och igen

De ytskyddar glasytor

Många fördelar med laserrengöring

Sänd till en kollega

0.078