23948sdkhjf

CYBERSÄKERHET

FBI varnar för övertro

Ger fem tips om cybersäkerhet

Cybersäkerhetshetsexperten Mikael Johansson, på Acronis, ger fem tips om vad små och medelstora företag kan göra för att minimera risken för att bli hackad.

IT-angrepp med modulär kod vanligare

IT-säkerhetsföretaget Barracuda Networks varnar i en ny studie för att så kallad modulär skadlig kod har ökat kraftigt under 2019.

Produktnyheter
Stoppar cyberattacker mot servrar

Okrypterad utrustning en risk

Drygt 90 procent av all uppkopplad utrustning på företag är okrypterad. Det framkommer i en ny undersökning. Det utgör en risk.

Avtalar om cybersäkerhet

Så mycket kostade cyberattacken Norsk Hydro

Cyberangreppet mot aluminiumtillverkaren Norsk Hydro i mars blev en mycket kostsam historia. Och produktionen är fortfarande inte tillbaka fullt ut.

AI krävs för att tygla ddos-attacker

Ledare
Satsa på era it-avdelningar

Natten till den 19 mars drabbades Norsk Hydro av ett mycket allvarligt cyberangrepp. En skadlig kod tog sig in i det globala företagets datasystem och låste all åtkomst.

Cybersäkerhetsföretag satsar på Norden

Det globala cybersäkerhetsföretaget Acronis satsar för första gången på cybersäkerhet i Sverige och Norden och lanserar i dag Acronis Cyber Platform.

Sju farliga myter om DDoS-attacker

De flesta underskattar hur farliga DDoS-attacker verkligen är. Här reder Jesper Permerud, som är Nordenchef på Link11, ut begreppen.

Produktnyheter
Cyberskydd från Trend Micro

Dataintrång kostar miljoner varje år

Plus

Debatt
Nya möjligheter med 5G – men högre säkerhetskrav

5G kommer att innebära stora möjligheter till ökad produktivitet för industrin, menar Nick Offin på Toshiba, men det gäller att skydda sig mot cyberattacker.

Fler företag drabbade av cyberattacken

Efter cyberattacken mot Norsk Hydro i Norge har U&D:s systertidning Process Nordic tittat närmare på it-säkerheten. Det visar sig att Norsk Hydro inte är det enda företaget som har blivit drabbat av attacken. En expert varnar för tusentals oskyddade uppkopplingar i Sverige.

Norsk Hydros produktion är ännu stukad

Avtal om skydd mot cyberattacker

SKL Kommentus Inköpscentral tilldelade i veckan Secure State Cyber ett ramavtal för uppföljning av informationssäkerhet och GDPR.

Säkerhetsföretag väljer molnplattform

Cyberattacker – hett ämne under Scanautomatic

Satsning på innovation ska förebygga cyberattacker

Innovationsmyndigheten Vinnova satsar närmare 200 miljoner för att få öka utvecklingstakten inom digital säkerhet och infrastruktur. Bakgrunden är det kraftigt ökade antalet cyberattacker i Sverige.

300 miljoner till cybersäkerhet

Seminarium om nätverkssäkerhet

Plus

Debatt
2018 är cyberattacker är på agendan

I en värld där allt fler processer kopplas upp ökar risken för cyberangrepp riktade mot viktig infrastruktur och känslig industri.

Cyberattacker – en miljonindustri

Antalet cyberattacker och skadliga program har ökat elva gånger i volym sedan 2016, visar Cisco 2018 Annual Cybersecurity Report som publiceras för elfte året i rad.

Sänd till en kollega

0.087