23948sdkhjf

Internationella forskare diskuterar informationssäkerhet

I juli träffas ett 50-tal forskare från hela världen på en konferens i Skövde. Detta för att diskutera den mänskliga aspekten av informationsäkerhet.

 –Att konferensen kommer till Skövde är ett erkännande för den forskning inom området som utförs på Högskolan, säger Marcus Nohlberg, docent i cybersäkerhet vid Högskolan i Skövde.

Om konferensen

Den 9-11 juli är det dags för konferensen Human Aspects of Information Security & Assurance, HAISA, i Skövde. HAISA samlar forskare från hela världen – i år deltar ett femtiotal forskare från fyra världsdelar.

Högskolan i Skövde

– Det handlar bland annat om hur vi människor använder teknik, hur organisationer kan arbeta med säkerhet strategiskt och hur vi ska utbilda kompetens för att ta hand om digitala system på ett säkert sätt, fortsätter Marcus Nohlberg.

Konferensen HAISA hålls i år för artonde gången. Tidigare har den bland annat hållits i Storbrittanien och på Cyperna. Enligt Marcus Nohlberg är det erkännande för Högskolan i Skövde att konferensen hamnar just där.

– De mänskliga aspekterna av informationssäkerhet lyfts ofta fram som avgörande för organisationers och individers säkerhet. År efter år visar olika rapporter att strategier och användarbeteende är centralt för att bygga säkra digitala miljöer. Trots det har teknisk forskning och utveckling varit i fokus när det kommer till säkerhetssatsningar i Sverige. I sydvästra Sverige har vi dock under många år haft framgångsrik forskning på just de mänskliga aspekterna, och det är kul att det mynnat ut i att vi nu är värdar för HAISA, säger Joakim Kävrestad, universitetslektor i datavetenskap på Tekniska högskolan i Jönköping, i ett pressmeddelande.

Både industri och forskningsinstitut larmar om att majoriteten av cyberincidenter beror på människan och den mänskliga faktorn.

Årets konferens anordnas av Högskolan i Skövde i samarbete med Tekniska Högskolan vid Jönköping University.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098