23948sdkhjf

Tillverkningsindustrin är inte beredd på cyberhot

En ny rapport visar att de flesta företagen inom tillverkningsindustrin sällan eller aldrig övar på att återställa IT-systemen efter ett cyberintrång. Inte heller är de väl förberedda på att information kan stjälas och raderas.

För att kunna återuppta verksamheten efter ett dataintrång krävs det att företagen är väl förberedda. Det krävs att de vet hur själva återställningen ska gå till.

– De flesta har inte heller tränat för ett scenario där cyberkriminella stjäl och raderar information i kritiska IT-system, vilket riskerar företagets allmänna överlevnad, säger Beda Grahn, vd för Kyndryl Norden, som svar på en Norstat-undersökning.

Siffror från rapporten

34 procent har aldrig övat att återställa IT-system och applikationer efter en cyberattack.

30 procent svarar att de övar en gång om året,

20 procent övar varje halvår.

Endast 16 procent svarar att de övar varje månad.

– Det undersökningen visar och det vi ser på marknaden är att många företag aldrig har övat praktisk återställning. Om man överhuvudtaget tillmäter övningar ett värde innebär det i sin tur att många företag saknar tillräcklig praktisk omstartsförmåga vilket påverkar lönsamhet och till och med företagets förmåga att överleva. För genom övningarna tränas inte bara rutiner och handhavande, även brister i systemen och oklarheter i ansvarsområden blir tydliga och kan åtgärdas, förklarar Beda Grahn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11