23948sdkhjf

Sverige behöver rustas mot cyberattacker

Vid GlobalConnects säkerhetsseminarium framkom det att svenska verksamheter behöver rusta sig bättre mot cyberattacker.

80 företrädare från olika branscher samlades för att prata cybersäkerhet. Säkerhetsexperterna Daniel Aldstam och Johan Caripson från GlobalConnect samt Rob Rhind, Jarle Tiller Bjørntvedt och Andreas Gotthardsson från bolagets samarbetspartners Netsecurity och Fortinet var på plats.

– 2024 är året då många bolag behöver ta ytterligare steg framåt vad gäller cybersäkerhet. Ett svårare geopolitiskt läge, ny teknologi, hårdare reglering och ett ökat beroende av digitala system riskerar att bli en perfekt storm för verksamheter som inte står förberedda, säger Daniel Aldstam, koncernsäkerhetschef för GlobalConnect, i en kommentar.

Direktivet om åtgärder för en hög gemensam cybersäkerhetsnivå i hela unionen det vill säga NIS2 tas i bruk senast i oktober. Därför måste svenska företag nu börja investerar i cybersäkerhet. Om företagen inte lever upp till kraven kan de riskera skyhöga böter.

– På samma sätt som att skjuta upp att börja träna eller göra läxor ser vi att många bolag dragit på förberedelserna inför NIS2, något som kan bli både stressigt och kostsamt, säger Andreas Gotthardsson, Director Systems Engineering på Fortinet, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141