23948sdkhjf

Ny guide ska hjälpa uppköpare navigera i cybersäkerhetsvärlden

SSG har tagit fram en checklista som ska hjälpa kunder att förstå vilka krav de ska ställa vid köpa av cybersäkerhet.

Att införa system för att förhindra cyberangrepp är viktigare än någonsin. Men vad ska man ställa för krav vid upphandling av IT-OT-system kan vara klurigt i en redan förvirrande värld. SSG har lanserat en ny tjänst, den första i sitt slag enligt företaget, för att redan vid start säkerställa en genomtänkt cybersäkerhet. Tjänsten Leveranskontrakt fungerar som en cybersäkerhetschecklista där kontraktet stärks ytterligare via att integrera säkerhetskrav redan vid inköp av system och tjänster. Nya kunder får en guide som de kan använda under upphandlingsprocessen.

– Både guiden och checklistan är framtagna tillsammans med industriella experter med lång och gedigen erfarenhet inom området, berättar Markus Sandgren, produktchef för SSG Leveranskontrakt, i pressmeddelandet.

Syftet med guiden är att leverantörer av system och tjänster får förståelse för hur OT-system och tjänster ska hanteras, levereras och underhållas.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda den här tjänsten till våra kunder. Vi är först ut att erbjuda något liknande och vi ser att behovet är stort, säger Markus Sandgren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078