23948sdkhjf

Majoriteten av europeiska företag vill ha europeisk cybersäkerhet

Tre av fem europeiska verksamheter vill att de cybersäkerhetslösningar man använder sig av utvecklas i Europa. Anledningen är ökande cyberhot och ett osäkert geopolitiskt klimat.

60 procent av organisationerna ser europeisk cybersäkerhet som viktig för sin verksamhet, det visar en rapport från cybersäkerhetsföretaget Clavister.

Endast en av tre organisationer tror att de förnärvarande har en stark position för att säkra sina distansarbetare. Under 2022 hade en tredjedel av organisationerna gjort ändringar i att säkra sin infrastruktur medans ytterligare hälften planerade att investera i cybersäkerhetsteknik.

 På grund av det rådande geopolitiska klimatet och de växande cyberhoten mot olika verksamheter börjar vi se en skillnad i hur investeringar inom detta område påskyndas. Samtidigt blir utrullningen av lösningar med europeiskt ursprung allt viktigare och hamnar allt högre upp på organisationers prioriteringslistor, säger John Vestberg, Clavisters vd.

Utan tvekan står europeiska organisationer inför ett nytt cybersäkerhetslandskap idag vilket kommer att ha långsiktiga återverkningar. Det är viktigt att komma ihåg att cyberhot inte bara påverkar vår utrustning och vårt arbete, utan att de också får effekt på vårt samhälle i stort. Jag förväntar mig att medvetenheten kring cybersäkerhet och risker kommer att spridas alltmer i närtid, särskilt i Europa, med tanke på den nya geopolitiska dynamiken som vi nu upplever, avslutar han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093