23948sdkhjf

Här är din sommarläsning

Redaktionen tipsar om långläsning som passar både på kontoret och i hängmattan.

Livet rullar på snabbt i vardagen och det finns inte alltid tid att förkovra sig i det man är intresserad av. Men nu saktar tempot ner för många – kanske har du till och med semester? För er som inte kan få nog av U&D:s artiklar kommer här tips på sommarläsning. 

Stort behov av underhållstekniker: ”Positiv tongång”

Företagen visar stort intresse för underhållsmedarbetare. Hasse Rosén, arbetslivskoordinator på Göteborgs tekniska college, berättar mer om utbildningen och branschens intresse.

Kunskapsbristen kring ytskydd och svetsning blev deras framgångskoncept

Gänget på Wingafield svets och stålkontroll har koll på både svetsning och ytskyddsbehandling. Ett affärsområde som visat sig vara en fullträff då branschen skriker efter kunskap.

Bra söktryck till ny YH-utbildning inom underhåll

Den nya nationella yrkesutbildningen om verktygsteknik, reparation och underhåll som tar fart i Göteborg och Värnamo till hösten har fått bra respons från branschen.

Svenskt underhålls vd: ”Trots orolig omvärld är vår bransch stabil”

Hur mår underhållsbranschen? Det berättar Maria Stockefors, vd för Svenskt Underhåll, mer om.

Maskiningenjören som är proffs på underhåll – möt Victoria van Camp

Hon har knäckt tekniska nötter, kastat sig in i oprövade affärsområden och prisats för sitt mod och betydelse inom industriell teknikutveckling.

AI ska sköta vägunderhållet: ”Vill få ut mer av varje skattekrona”

Nu undersöks möjligheterna kring att automatisera och effektivisera underhållet av vägbeläggningar med hjälp av AI. En som verkligen tror på möjligheterna med artificiell intelligens är Andreas Bäckström, verksamhetsutvecklare på Svevia.

Forskarframgång: Övervakar avloppsvattnet i realtid

Forskare kan med en helt ny teknik snabbt detektera bly i vatten i koncentrationer så låga som en del per miljard med mycket stor noggrannhet vid exempelvis miljöföroreningar såsom gruvavfall.

Från inget till allt – cybersäkerhetsriskerna med en uppkopplad fabrik

Cybersäkerhet kommer allt högre upp på företags agendor i tider av orolighet.

Grabbarna sköter underhållet i den toppmoderna anläggningen

Andreas Dedorsson, maskinteknisk ansvarig, och Andreas Torstensson, maskin- och underhållsplanerare, på Södra Building Systems i Väröbacka, berättar mer om hur underhållsarbetet går till på den splitter nya anläggningen.

Volvos smörjmedelsnätverk säkerställer driften: ”Spelar med friktion, temperatur och energi”

Användningen av industrismörjmedel är viktigt ur ett driftsperspektiv. Det är något som Volvo Group har tagit fasta på och skapat ett smörjmedelsnätverk. Vi träffar Roger Persson, som driver nätverket, och de två smörjteknikerna Ronny Karlsson och Thomas Karlsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109