23948sdkhjf

Clavisters kort visar säkerhetsstatusen hos företag

Clavister har levererat cybersäkerhet i över 20 år. Nu har de tagit fram ett CyberSecurity ScoreCard för att möta den växande komplexiteten inom IT-säkerhet.

Clavister CyberSecurity ScoreCard är ett kommunikationsverktyg som visar säkerhetsstatusen hos företag och organisationer. Den är uppdelad i sex olika kategorier, betygsatta mellan A till F tillsammans med ett totalbetyg och en hotnivå som tillsammans ger IT-chefer ett enkelt sätt att visa företagets säkerhetsstatus.

Läs också: Från Clas Ohlson till cyberrymden

– Tack vare 22 års erfarenhet av IT- och nätverkssäkerhet har vi lärt oss vad som krävs för att skydda ett företag väl. Då ingår inte bara bra skalskydd utan också användarautentisering med flera faktorer, avancerat hotskydd samt medvetenhet om nätverkets olika enheter. Vårt CyberSecurity ScoreCard mäter allt, förklarar Johan Edlund, Chief Marketing & Products Officer hos Clavister.

Med hjälp av verktyget kan data delas upp individuellt i detaljer, jämföra över tid och mellan olika platser. Med hjälp av artificiell intelligens, konfigurationsinformation och uppsättningar av regler ger lösningen förslag till förbättringar. Clavister CyberSecurity ScoreCard placerar även i prioriterad ordning förslag på vad man bör åtgärda först. Som IT-chef får man därmed konkreta förslag och insikter när det kommer till vad man ska lägga pengar och resurser på.

– IT-chefer kämpar för att kommunicera statusen för sin säkerhetsinfrastruktur till sina företagsledare. De kräver ett enkelt och pedagogiskt verktyg som kan visualisera förbättringar som skett över tid. Lösningen är också idealisk för Managed Security Service Providers (MSSPs) som har en skyldighet att visa sina kunder den skyddsnivå de får och hur den utvecklas, säger Thomas Vasen, Commercial Solution Manager på Clavister.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094