23948sdkhjf

Introducerar en ny trådlös tidsålder

Cisco har lanserat nya, innovativa lösningar som hjälper kunderna att ta klivet in i en ny trådlös tidsålder.

Wi-Fi 6 (802.11ax), den nya standarden för Wi-Fi-nätverk, flyttar, enligt Cisco, gränserna för vad som är möjligt för företag – och är inträdesporten för en ny era av trådlösa upplevelser, drivna av miljarder uppkopplade enheter.

Cisco utökar också sitt utbud av nätverksprodukter för företag med en specialbyggd campus core switch, avsedd för nätverkshantering i molnet. Genom att koppla samman kraftfull automations- och analysmjukvara med ett komplett utbud av nästa generations switchar, accesspunkter och campus-controllers, möjliggör Cisco branschens enda end-to-end-ekosystem för wireless first-arkitektur.

De nya standarderna för trådlös kommunikation, Wi-fi 6 och 5G, bygger på samma grundläggande innovationer och kommer att förändra hur människor och verksamheter ser, upplever och interagerar med omvärlden.

De är inte bara betydligt snabbare än föregångarna – Wi-Fi 6 levererar upp till 400 procent högre prestanda och är mer effektiv i miljöer med många samtidiga uppkopplingar. Standarden erbjuder också kraftigt minskad latens, vilket möjliggör nya use cases. Wi-Fi 6 är också mindre strömkrävande och ger därför en bättre användarupplevelse på batteridrivna enheter som smartphones.

Wi-Fi 6 och 5G utgör, enligt Cisco, en enorm möjlighet, men kräver att verksamheter tar itu med stora utmaningar. Idag är arbetsplatsen där vi råkar befinna oss när vi jobbar. Användarna är beroende av mobila upplevelser och förväntar sig konstant tillgänglighet.

För att möta dessa krav måste nätverket vara:

  Wireless first: Idag är mobilteknologi det som driver ekonomisk tillväxt. För att kunna leverera en uppkopplad upplevelse i världsklass får man inte stirra sig blind på Wi-Fi utan se hela bilden och skapa den fullständiga end-to-end-upplevelsen. Med en strategi som lägger tonvikt vid säkerhet, tillförlitlighet och prestanda.

  Drivet av molnet: Molnet gör det möjligt att skala upp sin it-miljö på en tidigare otänkbar nivå. Cisco använder molnet för att leverera nya innovationer snabbare. Molnet hjälper också IT-verksamheten att gå från reaktivt arbete till proaktivt och strategiskt, genom stöd av en global bank av kunskap och best practices. Problem ska lösas innan de uppstått – åtminstone innan de påverkar användarna.

  Dataoptimerat: De enorma mängder datapunkter som finns i nätverket sätter användarna, deras upplevelse och deras sårbarheter i ett sammanhang. Med kraftfulla analysverktyg i ryggen är det möjligt att skapa nya lösningar som optimerar IT-verksamheten, stöder affärsbeslut, erbjuder innovativa säkerhetslösningar och skapar kundengagemang på mer effektiva sätt.

Ciscos nyheter i korthet:

  • Accesspunkter för Wi-Fi 6:Nya åtkomstpunkter i produktfamiljerna Catalyst och Meraki går bortom den nya Wi-Fi 6-standarden i sig. Med specialbyggda, programmerbara chipset och tillgång till branschledande analysfunktioner bidrar de nya accesspunkterna till ett både smartare och säkrare trådlöst nätverk. De är också ”flerspråkiga”, och kan kommunicera med flera IoT-protokoll, inklusive BLE, Zigbee och Thread.
  • Core Switch för Campus-nätverk:Coreswitcharna i Catalyst 9600-serien sätter en ny standard för lyckad nätverksdrift, och binder ihop trådat och trådlöst utan sömmar. De nya switcharna är uppföljare till Catalyst 6000, med målet att bli hörnstenen i nästa generations enterprise-nätverk.
  • Nya resurser för utvecklare:Cisco DevNet presenterar ett nytt trådlöst utvecklingscenter, byggt för att stödja utvecklare som skapar applikationer för en trådlös tidsålder. Cisco Catalyst- och Meraki-plattformarna, såväl trådlösa som trådbundna, är öppna och programmerbara hela vägen ner till chipset-nivå.
  • Nya partnersamarbeten:Inför lanseringen av accesspunkterna har Cisco genomfört tester av interoperabilitet tillsammans med Intel och Samsung för att förebygga de luckor som är oundvikliga vid introduktionen av en ny standard. Samsung, Boingo, GlobalReach Technology, Presidio och andra aktörer ansluter sig också till det Cisco-ledda Open Roaming-projektet för att lösa en av dagens största trådlösa utmaningar. Konsortiets mål är att göra det lättare att smidigt och säkert hoppa mellan Wi-Fi- och LTE-nätverk och driftsätta offentlig Wi-Fi.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078