23948sdkhjf

Nya IoT-möjligheter för gruvindustrin

Internet of Things har på några år hunnit förändra många industrier i grunden, och det finns enorma potentiella vinster att göra med tekniken. Men tung industri, som gruvor, oljeplattformar och kemisk industri, har extremt utmanande miljöer för digitalisering, samtidigt som kraven är mycket höga på stabilitet och tillgänglighet, framför allt för att garantera arbetarnas säkerhet.

Nu har Cisco presenterat en serie nya nätverksprodukter som är skapade för att hantera några av världens tuffaste industrimiljöer. Bland deras produktnyheter finns bland annat:

  • IP67-klassade Heavy Duty-switchar och accesspunkter som är konstruerade för att klara långvarig exponering för damm, vatten och andra extrema miljöförhållanden.
  • En ny industriell router, Cisco IR1101, som stödjer Cisco SD-WAN för att säkert ansluta avlägsna platser och höja applikationers prestanda. Detta är den första SD-WAN-lösningen som är byggd för industriella IoT-kunder.

- Morgondagens nätverk kommer att vara avsiktsbaserade, där fundamentet kommer att vara AI-stöd och en hög grad av automatisering. Vårt mål är att alla industrier ska kunna ha möjlighet att dra nytta av det pågående teknikskiftet på ett sätt som både är säkert och skapar nya värden, och de här produkterna är en viktig del av den planen, säger Peter Jerhamre, systemingenjör på Cisco Sverige.

Cisco har för avsikt att förvärva det franska cybersäkerhetsföretaget Sentryo för att skapa maximal synlighet i OT-enheter, så att IT-team kan samarbeta och säkra dessa känsliga nätverk. Detta inkluderar enheter som driver kritisk infrastruktur, från elanläggningar och oljeraffinaderier till tillverkningsföretag och distributionslager.

Cisco inleder också ett partnerskap med Emerson för att gemensamt utveckla nya lösningar för att digitalisera industriella processer och utöka nyttan av IoT i utmanande miljöer. För olje- och gasindustrin innebär bättre insikter förbättrad tillgänglighet i maskinparken, prediktivt underhåll och minskad risk för de anställda.

 

- Genom att integrera Ciscos nya Heavy Duty-accesspunkt med Emersons nästa generation WirelessHART-gateway kan vi använda sensordata från kritisk utrustning för att eliminera blinda fläckar och förbättra produktiviteten och säkerheten, säger Bob Karschnia, vice president och general manager för Emersons Automation Solutions trådlösa verksamhet.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078