23948sdkhjf

Outokumpu når ökad produktion till lägre kostnad

Processerna kring underhåll är numera på topp hos Outokumpu och anrika Avesta Järnverk där nya idéer och tankar har systematiserat produktionen.

Man har i samarbete med Enfo Framsteg infört konceptet "Hela Vägen till Värde" där kunskapen kring verksamhet, processer samt erfarenheter av analys och Best Practices tar projektet ut till alla delar av organisationen. Den mångsidighet Enfos medarbetare besitter i kombination med engagemanget hos Outokumpu själva har tagit det gemensamma projektet fram till dagens status,


Outokumpu i Avesta har under en längre tid fokuserat bedrivit förbättringsarbeten inom underhåll med syfte att skapa en effektivare och säkrare produktion, ett arbete som har utförts med såväl interna samt olika externa resurser.


Mikael Larsson, förrådschef på Outokumpu, berättar dock att företaget aldrig fått ut den önskade effekten från de olika initiativen och att det var därför hans nyfikenhet väcktes då han hörde en föreläsning om Enfo Framstegs koncept ”Hela vägen till värde”. Efter föreläsningen tog Mikael själv initiativet och bokade ett möte för att gräva lite djupare i det konceptuella innehållet.


- Själva namnet på konceptet var väldigt tilltalande, eftersom det var exakt det vi ville uppnå, fortsätter han. Syftet är att kombinera erfarenheter utifrån kundens verksamheter och verkliga fakta utifrån datainformation med Enfo Framstegs Best Practice inom områdena. Helhetstänkandet kändes därför som den självklara vägen framåt för Outokumpu.


Huvudfokus för projektet har varit att effektivisera den totala planerings- och beredningsprocessen med all dess ingående material, verktyg och framförallt den personella styrkan, såväl internt som externt. Det har varit klart uttalat från företagsledningen att projektet har högsta prioritet och även ledningen har fått löpande utbildning.


Arbetet är nu mer systematiskt, processerna klarare och även ansvarsfördelningen har blivit tydligare. De minskade produktionsstörningarna och de förbättrade processerna runt planering och beredning effektiviserar produktionen och företaget får därmed mer ut av maskinerna till en lägre kostnad. Erfarenheterna av samarbetet är alltigenom goda och Mikael Larsson berättar att trots att de endast är i början av mätningen för projektets effekter råder det inte några tvivel om att produktionen är effektivare nu och att samarbetet kommer fortlöpa inom nya utvecklingsområden.


Outokumpu är även i slutfasen med att färdigställa en nyckeltalsapplikation tillsammans med Enfo Framsteg i beslutsstödet QlikView som kopplats mot underhållssystemet IBM Maximo Asset Management. Vid utvecklingen av de båda systemstöden har man dragit nytta av Enfos kombinerade kompetens inom analys, underhålls- och systemexpertis.


– Vi har fått en stor hjälp på vägen från start eftersom det även här fanns utarbetat en Best Practice runt nyckeltal och analyser, vi har även satt högt fokus på kvalitetsnyckeltal som kommer att hjälpa oss att driva verksamhetsförändringen och ge bra kontroll på vår datakvalitet, beskriver Mikael Larsson.


Outokumpu kommer som tidigare nämnt framgent vidareutveckla underhållsarbetet och en del är ett aktivt arbete med förebyggande underhåll. Genom förebyggande underhåll kan produktionsstoppen minimeras och produktionen effektiviseras ytterligare. Under året kommer de nya analysmöjligheterna ge företaget möjlighet att fokusera på rätt delar av anläggningen och därmed sätta in rätt åtgärder.


(Bild: Outokumpu)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125