23948sdkhjf

De tecknar nya vägunderhållskontrakt värda hundratals miljoner

Byggbolaget Veidekke har under våren tecknat fyra nya kontrakt för vägunderhåll av landsvägar i inre Agder och södra Sunnmøre. Kontrakten löper på fem år med option på förlängning. Det totala kontraktsvärdet uppgår till 605 miljoner norska kronor exklusive moms, framgår det av ett pressmeddelande.

– Vi är nöjda med resultatet av årets anbudsrunda och ser fram emot att ta över ansvaret för de nya kontrakten i september. I samarbete med våra uppdragsgivare kommer vi att göra vad vi kan för att säkerställa att trafikanterna upplever goda och säkra körförhållanden både sommar och vinter på våra 24 kontrakt från Finnmark i norr till Agder i söder, säger Kjell Otto Bragstad, direktör för Veidekke drift och underhåll.

De nya kontrakten träder i kraft den 1 september. Då kommer Veidekke att ansvara för vägunderhållet av cirka 11 000 kilometer av riks- och landsvägar med årliga intäkter på cirka 1,8 miljarder norska kronor exklusive moms.

Kontraktet på 235 miljoner norska kronor inkluderades i Veidekkes orderingång för första kvartalet och kontraktet på 370 miljoner norska kronor för andra kvartalet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093