23948sdkhjf

Tyskt bolag satsar på svensk underhållsteknik - igen

Det är Deutsche Bahn som har lagt en beställning på Gomeros kontrollutrustning SIPP. Ordern görs inom ramavtalet med Deutsche Bahn Energie.

Gomero Group har via sin tyska samarbetspartner Karberg och Hennemann erhållit en order för installation av kontrollutrustningen SIPP. Beställningen görs inom det tecknade ramavtalet med Deutsche Bahn Energie. 

– Vi ser nu hur ramavtalet med Deutsche Bahn Energie ger utdelning på en stor och mycket viktig marknad. Ordern bekräftar åter att vår strategi för internationell tillväxt fungerar väl. Med den här utvecklingen kan Tyskland ganska snart komma att bli vår enskilt största marknad, säger Jan-Eric Nilsson, vd på Gomero, i ett pressmeddelande.

Ordern är den enskilt största som har gjort inom ramavtalet och är värd cirka 2 miljoner kronor. De SIPP som nu har beställts ska vara i drift under första halvåret 2022.

När samhället elektrifieras ökar behovet av prediktivt underhåll. Det menar Gomero Group. SIPP kontrollutrustning kan göra underhållet av elnät och infrastruktur mer effektivt.

– SIPP kan göra omfattande datamängder till en värdefull tillgång som förenklar och effektiviserar våra kunders vardag samtidigt som det minskar riskerna för driftstörningar, säger Jan-Eric.

Han förklarar:

I Tyskland är kraven på data- och driftsäkerhet i en uppkopplad miljö särskilt höga. Därför är det mycket tillfredsställande att vi nu etablerar oss på den marknaden med order från stora och krävande företag.

Om SIPP

SIPP är en kontrollutrustning för prediktivt underhåll på transformatorstationer. SIPP systemövervakas dygnet runt året om. Kontrollutrustningen har ett digitalt processtöd för installation och prediktivt underhåll via webinterface och app, inklusive interface för integration mot kundens affärs- och underhållssystem

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
"Underhåll ska bli det nya buzz-ordet"
Uppstarten skjuts upp - läckage
Hållbarhet är framtidens trendspaning
Samtal för att värna om resurserna
Knappt var tionde företag är redo för cyberangrepp
Vibrerande verktyg är fortsatt ett problem
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.094