23948sdkhjf

Gamla sårbarheter köps och säljs av cyberkriminella

I Trend Micros senaste rapport framkommer det att nära en fjärdel, 22 procent, av de sårbarheter som finns till salu på den cyberkriminella marknaden är mer än tre år gamla.

I samband med Trend Micros rapport varnar bolaget verksamheter för att bristfällig patchning leder till att gamla sårbarheter fortfarande köps och säljs, ofta till en billig peng. 

Trend Micro poängterar också att företag ofta är långsamma och bristande i sina rutiner för patchning, vilket gör att cyberkriminella kan fortsätta utnyttja dessa gamla sårbarheter, som därmed utgör stora risker för verksamheten. 

- Kriminella vet att företag kämpar med att patcha snabbt och ordentligt och vår undersökning bekräftar att detta utnyttjas frekvent. En sårbarhets livslängd är inte avhängig när en patch att stoppa den blir tillgänglig, utan äldre sårbarheter är ofta billigare och därmed mer populära på den cyberkriminella marknaden. Därför är virtuell patchning fortsatt det tveklöst bästa sättet att mildra riskerna för attacker mot din verksamhet, säger Jean Diarbakerli, säkerhetsrådgivare på Trend Micro. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11