23948sdkhjf

Två viktiga råd för att bli mindre sårbar för IT-attacker

Den senaste tiden har media översvämmats av nyheter kring IT-attacker som påverkar stora delar av samhället. Enligt Advenica visar detta på hur sårbara företagen är och att säkerhetstänket inte har hängt med i digitaliseringen.

Under den senaste tiden har vi kunnat läsa om om flera olika större IT-attacker som drabbat företag inom olika branscher. Ett exempel på detta är Bauhaus som drabbades. Bara i Sverige påverkades 22 varuhus och 4000 anställda.

Senast är det bland annat Coop som har blivit drabbat, då cirka 800 Coop-butiker tvingades stänga på grund av en IT-attack som gjorde att deras betalsystem inte längre fungerade. Attacken var en större global händelse som riktades mot det amerikanska mjukvarubolaget Kaseya.

Advenicas första råd är att företagen ska ställa högre säkerhetskrav på leverantörer. När bolaget använder sig av underleverantörer, bör de ha med säkerhetskraven som en given del av avtalet. För att garantera att bolagets informationssäkerhetslösning är framtidsförsäkrad är det därför viktigt att säkerställa att leverantören har ett arbetssätt där de är digitalt ansvariga.

Enligt Advenica är det andra rådet att använda tekniska lösningar med hög assurans. För att undvika att bli en måltavla för det ständigt ökande antalet IT-attacker bör du även se över vilka IT-säkerhetslösningar som företaget och underleverantörer använder sig av. De cyberkriminella är avancerade och därmed räcker det inte med vanliga standardlösningar om man vill vara säker på att vara skyddad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203