23948sdkhjf

Cyberattacker för svårhanterliga för interna resurser

I Sophos studie uppgav företagen att cyberattackerna har blivit för svåra att stoppa med interna resurser.

En ny undersökning visar att mer än 54 procent av IT-ansvariga nu upplever att cyberangreppen har blivit för avancerade för den egna organisationen att hantera. 
Tidigare har Sverige stuckit ut i liknade studier och svenska IT-ansvariga har visat dåligt självförtroende. Här placerar sig svenska precis under det globala genomsnittet med 52 procent. 

Svårast verkar det vara i Österrike och Indien, där hela 86 procent uppger att cyberhoten har blivit för svåra att stoppa med sina interna resurser. I Sophos studie framgår det att skillnaderna mellan olika länder är mycket stor.

– Olikheterna kan delvis förklaras av att det satsas olika mycket på teknik och utbildning. En faktor kan också vara att tillgången på IT-säkerhetsexperter varierar stort mellan olika länder.

En annan faktor är att företag i vissa länder lever i en falsk trygghet medan andra underskattar sin förmåga att hantera cyberangrepp. Det ser ut som att svenska företag befinner sig i mittfåran och varken har bättre eller sämre självförtroende än det globala genomsnittet, kommenterar Per Söderqvist, IT-säkerhetsexpert på Sophos.

Fakta om undersökningen

  • Studien ”The IT Security Team: 2021 and Beyond” bygger på svar från 5 400 IT-ansvariga i trettio länder.
  • I Sverige medverkade 100 IT-ansvariga. Samtliga medverkande arbetar i organisationer med mellan 100 och 5 000 användare. 
  • Undersökningen har genomförts av Vanson Bourne, ett oberoende företag specialiserat på marknadsundersökningar.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141