23948sdkhjf

Attacker mot uppkopplade fabriker stoppar produktion

En undersökning från Trend micro research avslöjar att 61 procent av tillverkare har utsatts för cybersäkerhetsincidenter i sina uppkopplade fabriker.

Samtidigt kämpar de med att implementera den teknik som behövs för att effektivt hantera cybersäkerheten.

De flesta av de som attackerats, 75 procent drabbades också av systemavbrott som ett resultat av attacken. Över två femtedelar, 43 procent sade att driftsavbrottet varade längre än fyra dagar.

‒ Den digitala omställningen hos företag inom tillverkningsindustrin ökar i snabb takt och vi får allt fler uppkopplade industrimiljöer, säger Johnny Krogsboll, Technical director Nordics på Trend micro och fortsätter:

‒ Kunskapsglappet i hur man ska hantera cybersäkerhet för IT respektive driftsteknik skapar här en obalans mellan tekniken, processerna och människorna, vilket ger de cyberkriminella chans att attackera. Därför har vi på Trend micro integrerat säkerhet för både IT- och driftstekniska miljöer i våra lösningar för uppkopplad industri, vilket ger tillbaka kontrollen och visibiliteten dit den hör hemma, i händerna på IT-teamen.

Undersökningen visar att tekniken, 78 procent upplevdes vara den största säkerhetsutmaningen även om människor, 68 procent och processer, 67 procent också uppgavs som främsta utmaningar av många respondenter.

Färre än hälften av de tillfrågade svarade att de genomför tekniska åtgärder för att förbättra cybersäkerheten. 

Standarder och riktlinjer uppgavs som den främsta drivkraften för förbättrat samarbete mellan IT-teamet och de som jobbar med drifttekniken på företaget. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094