23948sdkhjf

Breder ut sig på industriområdet

Instalco fortsätter att utvidga sitt verksamhetsområde industri genom förvärv av High Pressure Welding Sweden. Bolaget är nämligen specialiserade på tyngre industriinstallationer.

HP Welding utför bland annat underhåll av värmekraftverk, installationer av processutrustning för industrin, konstruktion och tillverkning av pannanläggningar och montage av högtrycksrörledningar och stålkonstruktioner. Nu vill de utvecklas ytterligare.

- Att ingå i en stor koncern som Instalco blir ett lyft för oss och en möjlighet att utveckla vår verksamhet. Jag ser också fram emot att vara med och utvidga industriområdet inom Instalco, säger Jerker Sjöström, vd på HP Welding.

Bolaget grundades 2004 och har 20 anställda. De största kunderna är Boliden, SCA, Mondi och Valmet. HP Welding utför tjänster med fokus längs Norrlandskusten men också genom underentreprenörer över hela Europa.

För verksamhetsåret 2018/2019 uppgick omsättningen till cirka 90 miljoner.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i High Pressure Welding Sweden med tillträde 25 november.

- Förvärvet av HP Welding är ett första steg mot att bli multidisciplinära i Sundsvall och längs den delen av Norrlandskusten. Breddningen av vårt industriområde är också ett viktigt strategiskt steg där HP Welding blir en viktig del inom Instalco, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Norr.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11