23948sdkhjf

Nytt samarbete kring smartare uppkopplad industriell produktion

SAS Institute har ingått samarbete i partnerprogrammet för Ericsson Industry 4.0. I partnerprogrammets uppkopplade ekosystem för effektivare och smartare uppkopplad industri 4.0 bidrar SAS Institute med dataanalyskompetens och SAS Viya-programvaran.

– Samarbete inom ramen för Ericsson Industry Connect kommer att leda till effektivare och säkrare industriproduktion och system med självlärande kapacitet som gör det möjligt att utveckla och optimera produktion och processer över tid. Det kommer också att bidra till ökad lönsamhet för branschen, säger Ola Ringström, nordisk säljchef och vd, SAS institute Sverige.

Ericsson Industry Connect är specialbyggt för industriella miljöer och är ett dedikerat trådlöst mobilt nätverk som ger säker, pålitlig täckning, hög täthet mellan enheterna, och med förutsägbar latens. Genom att utnyttja denna anslutningslösning kan företag få full översikt när det kommer till maskiner, processer och data med 4G / LTE och i förlängningen 5G.

– Genom satsningen på mobila anslutningslösningar baserade på Ericsson-teknik blir det möjligt för SAS Institute att erbjuda industrikunder en lösning som ökar produktiviteten, säger Thomas Noren, Head of Dedicated Networks, Ericsson.

Partnerskapet gör det möjligt för leverantörer av kommunikationstjänster, CSP och systemintegratörer att använda SAS Institutes dataanalyslösningar som en del av Ericsson Industry Connect i en teknisk plug-and-play-arkitektur.

– En av fördelarna med kombinationen av Ericsson Industry Connect och SAS Institute är att det är lättare att köra dataanalyserna, antingen lokalt på fabriken, i en molnmiljö eller i så kallad edge-miljö - till exempel på industriella gateways. Dataanalysmiljön anpassas efter behov och applikationsområde. Det innebär också att kunderna drar nytta av låg latens och tillförlitlighet för nya applikationer inom exempelvis produktionsutbyte och produktkvalitet, säger Christer Bodell, rådgivande för industri, SAS Institute.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078