23948sdkhjf

Korttidspermitterar - är ändå försiktigt optimistiska

Industriarmatur som erbjuder uppkopplade produkter till energisektorn har kommit överens med personalen om korttidspermittering mellan 1 april – 31 maj.

- Det är i dagsläget inte aktuellt för oss att säga upp personal. Vi är ett sammansvetsat team med unika kompetenser, där vi inte har råd att avvara någon. Däremot går vi tills vidare ner i arbetstid, för att anpassa oss efter rådande läge. När vi ser att utvecklingen börjar gå åt rätt håll igen och vår omvärld normaliseras kan vi agera snabbt för att så småningom återgå till ett mer normalt tillstånd, säger Jan-Eric Nilsson, vd på Industriarmatur.

Industriarmatur har säkrat kritiska processer och komponentleveranser och anpassar löpande verksamheten för att fortsatt kunna verka. Nu fokuserar de på den svenska marknaden där de i det korta perspektivet ser en fortsatt efterfrågan på sina produkter och tjänster.

- Med stängda gränser och oron i vår omvärld kan vi helt enkelt inte genomföra våra planerade marknadsaktiviteter internationellt.

Men att diskutera prediktivt underhåll finns det inga hinder för och behovet finns kvar.

- Även om vi i nuläget inte kan slutföra nya affärer eller marknadsaktiviteter ser vi goda möjligheter att ha strategiska diskussioner kring digitalisering och prediktivt underhåll. Det är tydligt att marknaden och behoven finns kvar, oavsett den rådande krisen. I det korta perspektivet ser vi också en fortsatt efterfrågan i Sverige. Här tror vi att våra kunder som driver kritisk infrastruktur förstår att ta sitt ansvar och fortsätter att beställa även om detta skulle dra ut på tiden. Trots läget är vi därför försiktigt optimistiska, avslutar Jan-Eric Nilsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094