23948sdkhjf

AkzoNobel vill återanvända vatten och avfall

AkzoNobel lanserar nya hållbarhetsambitioner och har valt att dela in sitt hållbarhetsarbete i tre fokusområden. De tre områdena kallar de People, Planet och Paint.

Nu presenteras de första hållbarhetsambitionerna och relaterade mål inom området Planet. Målen innebär att bli ett koldioxidneutralt företag med fokus på noll avfall till år 2030.

- AkzoNobel är ledande inom hållbarhet i färg- och ytbehandlingsindustrin, och genom att uppnå vår ambition att bli ett koldioxidneutralt företag med noll avfall till 2030 kan vi säkerställa att vi förblir en förebild inom vår industri, säger Thierry Vanlancker, CEO på AkzoNobel.

Målen för 2030 omfattar att minska energiförbrukningen med 30 procent och använda 100 procent förnybar el. 100 procent av vattnet vid företagets mest vattenintensiva anläggningar ska återanvändas och företaget ska inte ha något avfall som inte kan återanvändas.

- Våra ambitioner är realistiska, de går att uppnå och gör det möjligt för oss att fortsätta bidra till och möta de utmaningar inom hållbarhet som vårt företag, våra kunder och samhället ställs inför. Som ett globalt företag bidrar vi även aktivt till att uppnå FNs globala mål - för hållbar utveckling, säger Rinske van Heiningen, AkzoNobels Sustainability Director.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109