23948sdkhjf

Cybersäkerhetsallians bekämpar attacker mot coronavården

Ledare inom cybersäkerhet har förenats för att bekämpa cyberattacker - särskilt inriktade på sjukvårdssektorn i kölvattnet av Covid-19-krisen.

Initiativet tas efter att cyberattacker på den globala vårdsektorn mer än fördubblats de senaste två månaderna. Angripare har riktat in sig på sjukhus, kliniker och till och med läkemedelsforsknings- och utvecklingsanläggningar som arbetar med ett potentiellt vaccin.

Läs också: Från Clas Ohlson till cyberrymden

Investeringsföretaget C5 capital har skapat en allians av ledande cybersäkerhetsföretag för att hantera problem som uppstår från pandemin. C5-alliansen bildas på grund av en 150 procentig ökning av cyberattacker inom sjukvården exempelvis phishing-e-post som låtsas vara från Världshälsoorganisationen, WHO och ransomware.

Den första åtgärden är att ge viktiga sjukvårds- och forskningsanläggningar fri tillgång till en modern cybersäkerhetslösning genom initiativet Collective Cyber Defense for Healthcare.

Initiativet kommer att hjälpa sjukhus och kliniker att skydda sina interna system och databaser för patienter, sjukvårdsarbetare och volontärer. Det kommer också att möjliggöra läkemedelsforskning och utvecklingsanläggningar att skydda sina arbeten samtidigt som man utvecklar ett vaccin för att bekämpa Covid-19-viruset både säkert och effektivt.

- Sjukvårdsföretag och organisationer står inför växande hot. Nu med Covid-19-krisen står de inför ett oöverträffat hot från cyberattacker. Detta initiativ vidtar omedelbara åtgärder för att hjälpa till att skydda hälsovårdstjänster i Storbritannien och Europa på bästa sätt med kunskap från några av världens främsta cybersäkerhetsexperter, säger C5 capitals grundare Andre Pienaar.

I C5-alliansen ingår industriföretag som ITC Secure, IronNet, Haven Cyber Technologies, Enveil, 4iQ och Blue Cedar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.097