23948sdkhjf

Volvo Car Retail Solutions satsar på cybersäkerhet

Volvo Car Retail Solutions påbörjar inom kort ett samarbete med det skånska säkerhetsbolaget Debricked. Syftet är att öka kompetensen inom cybersäkerhet hos företagets medarbetare.

Volvo Car Retail Solutions inleder en satsning på att öka medvetenheten om säkerhet inom bolaget.

Företaget har identifierat ett behov av att ytterligare öka kompetensen inom cybersäkerhet för att minska risken för dataläckor och intrång. Därför har man anlitat Malmö-bolaget Debricked för att arbeta med de anställda i hur de kan skriva säkrare kod, och vara säkra mot eventuella cyberattacker.

– Vi ser att det framöver kommer läggas större vikt på säkerhet i produkter, och vi vill säkerställa att alla våra medarbetare har kunskaper om nya tekniker som kan utnyttjas för att höja säkerheten i både organisationen och i de produkter vi utvecklar, säger Håkan Stenvaller, utvecklingsansvarig på Volvo Car Retail Solutions.

Insatsen kommer hållas för både mjukvaruutvecklare och för övrig personal, och innehållet skräddarsys för att passa gruppens tekniska kompetens, förkunskaper och behov. Medarbetarna kommer bland annat få ökade kunskaper om säkerhet på nätet, lösenordshantering, säker programmering och vanliga typer av attacker och sårbarheter. För mjukvaruutvecklarna ligger stort fokus på att skriva säkrare kod.

Andelen dataläckor och intrång ökar varje år, och har inneburit en enorm kostnad för organisationer och företag. Därför satsar fler och fler företag på att utbilda sin personal och öka den interna kompetensen inom säkerhet.

Idag är mjukvara och mjukvaruutveckling en självklar del i de flesta bolag som utvecklar någon typ av produkt. Därför är det viktigt att förstå hur utvecklare kan bli mer proaktiva i sitt säkerhetsarbete, säger Debrickeds vd Daniel Wisenhoff.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094