23948sdkhjf

Coronaviruset stoppar amerikansk – svenska samarbetet

Delar av det samarbete mellan amerikanska studenter och svenska företag vi tidigare berättat om ställs nu in. Anledningen stavas corona.

Det var i december 2019 som samarbetet mellan masterstudenter vid MSc Sustainability Management-programmet på American University i Washington DC och sex svenska företag inom hållbarhet inleddes.

Läs också: Amerikanska studenter och svenska företag samarbetar

Syftet var att tackla hållbarhetsutmaningar inom företagens olika affärsområden för att komma fram till nya, innovativa lösningar på hur dessa problem skulle åtgärdas, samt se över framtida möjligheter inom gränslandet mellan akademia, företagande och hållbarhet.

Läs också: Ditt företag kan bidra till att lösa kapacitetsbristen i elnäten

Med anledning av covid-19 ställs nu den inplanerade studieresan och eventet in. Detta då det amerikanska universitetet stoppar internationellt resande.

Samarbetet fortsätter på distans och evenemanget Stockholm Entrepreneur Social kommer genomföras online. Tidpunkt för detta och närmare detaljer presenteras inom kort.

- Vi är oerhört ledsna att behöva ställa in ett så viktigt initiativ, men har stor förståelse för att universitetet landat i denna slutsats med tanke på rådande världsläge. Nu kommer vi se över olika digitala lösningar för att flytta evenemanget online, och för alla som köpt biljetter kommer vi erbjuda full återbetalning och sända ut en ny inbjudan att mötas virtuellt när det nya datumet är satt, säger Sofie Marin, huvudarrangör för Stockholm Entrepreneur Social.

De svenska företag som deltar är ClimaCheck, SweGreen, Doconomy, Solvatten, Kalf & Hansenoch Velosophy. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078