23948sdkhjf

Amerikanska studenter och svenska företag samarbetar

– Vi ser fram emot att få gruppens analys av marknadspotentialen och hur ClimaCheck ska nå ut till fler beslutsfattare med vårt innovativa erbjudande som sparar energi och ökar driftsäkerhet i kyl- och luftkonditioneringsanläggningar, säger Klas Berglöf vd på ClimaCheck.

ClimaCheck är ett av årets utvalda företag som ska forska tillsammans med studenter från Washington DC, American UniversityMS Sustainable Management. Några av de områden det samarbetas kring är  digital teknologi, vattenhantering och värme- och kylsystem.

Läs också: Bolidens smarta batterilager i drift

– Detta är tredje gången vi anordnar en utbildningsresa för magisterstudenter inom Sustainable Management-programmet vid American University. Tillsammans med svenska partnerorganisationer tar vi tillvara på de idéer, lösningar och nya perspektiv som kommer när olika länder, industrier och generationer kopplas samman, säger René Schneider vd på Cosaris som arrangerar studieresan.

– Den 13 mars kommer magisterstudenter från American University i Washington DC presentera de första preliminära resultaten från sin forskning inom hållbart företagande internationellt. De har samarbetat med svenska företag för att undersöka hållbarhet inom flera olika områden. Deras rapport kommer belysa hur svenska företag möter möjligheter och utmaningar inom hållbarhet, berättar David Bartlett som är professor och direktör vid MS Sustainable Management på American University.

Under den veckolånga studieresan besöker studenterna  balnd annat Ericsson och Remake vid Stadsmissionen.

– Stockholm Entrepreneur Social är del i ett globalt nätverk för att stödja och främja entreprenörskap inom de globala målen. Vi ser en ökad efterfrågan på förebilder inom detta område, idéburna företag som lyckas kombinera hållbarhet och innovation med lönsamhet för att göra skillnad, säger Sofie Marin som är grundare och vd för From Sweden och arrangör av Stockholm Entrepreneur Social.

Resultaten av samarbetet presenteras på Epicenter Stockholm fredagen den 13 mars där utrymme även ges för diskussion och genomgång av framtidstrender inom hållbarhet, företagande och entreprenörskap för att uppnå FNs globala mål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093