23948sdkhjf

Nu kan även mindre produkter vara intelligenta

Möjligheterna med artificiell intelligens, AI, blir allt fler. Men algoritmerna är ofta prestandakrävande och därför molnbaserade.

Nu kan du få fler mindre produkter att vara både uppkopplade och intelligenta. Semcon och Imagimob slår ihop sina kompetenser och breddar sitt digitala erbjudande med Edge AI.

Läs också: 5 nya återvänd-till-arbetet-lösningar

Edge AI innebär att mindre applikationer kan installeras direkt i en produkt, som till exempel olika typer av handhållna maskiner. Då kan avvikelser upptäckas och hanteras i realtid, vilket ökar säkerheten, samtidigt som AI-algoritmen hela tiden lär sig och blir smartare.

Teknikföretaget Semcon har erfarenhet från många olika AI-projekt bland annat inom förebyggande underhåll.

– Det här är ett spännande samarbete som öppnar upp för fler möjligheter inom AI och breddar Semcons digitala erbjudande. Vi har spetskompetens inom cloudlösningar, sensorik och mjukvaruutveckling kombinerat med stor leveranskapacitet. Detta kompletteras bra av Imagimobs mjukvaruverktyg och expertkunskap inom Edge AI, säger Johan Kristensson, säljansvarig för uppkopplade produkter på Semcon.

Imagimob utvecklar mjukvara för Edge AI. Deras AI-lösning har exempelvis använts i en uppkopplad säkerhetsväst och vid geststyrning av såväl konsumentprodukter som industriella applikationer.

– Vi ser fram emot att kunna nå ut till fler kunder via samarbetet med Semcon. Vi ser en mycket bra match mellan vår expertis och våra ledande mjukvaruverktyg inom Edge AI, och Semcons erfarenhet, kundbas och leveranskapacitet, säger Anders Hardebring, vd och medgrundare på Imagimob.

Samarbetet mellan Semcon och Imagimob inleddes i januari 2020 genom att Semcons experter utbildas och certifieras i Imagimobs Edge AI-mjukvaruverktyg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094