23948sdkhjf

Vinnaren av Trade award

För sitt arbete med forskning, innovation och handel inom näringsliv, samhälle och akademi tilldelas Rise 2019 års Trade award av Handelskammaren Sverige-Israel.

- Jag är mycket glad att vi kan dela ut 2019 års stora handelspris till Rise, Research institutes of Sweden. Vi ser redan nu frukten av deras satsningar på att långsiktigt bygga upp ett nätverk av högkvalitativa kontakter mellan Sveriges och Israels innovationsekosystem. De innovationsprojekt Rise redan driver börjar nu bära frukt i långsiktiga affärskontakter mellan svenskt och israeliskt näringsliv, säger Ulf Birnik, ordförande Handelskammaren Sverige-Israel.

Sveriges regering strävar efter att utveckla relationerna med Israel, inte minst genom ökad handel och näringslivsfrämjande verksamhet på områden som forskning och utveckling, innovation och miljöteknik. Rise har forsknings- och innovationssamarbeten med israeliska aktörer inom till exempel bioekonomi, cybersäkerhet och hälsa.

- Vi är stolta över att ta emot Handelskammaren Sverige-Israels pris. Vi ser bland mycket annat goda möjligheter för innovationssamverkan mellan Sverige och Israel inom ramen för ett flertal olika EU-program där Israel har status som Associerat land sedan mer än 20 år, säger Rise vd Pia Sandvik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.094