23948sdkhjf

Satsar på UH och ombyggnation av pressverktyg

Renovering, underhåll och ombyggnation av pressverktyg är en växande verksamhet inom AP&T. Nu vill företaget få ännu fler kunder att upptäcka de möjligheter man erbjuder på området.

– Under de senaste fem åren har vi arbetat målmedvetet för att stärka vårt erbjudande inom underhåll och ombyggnationer av pressverktyg, och affären har utvecklats väldigt positivt. Samtidigt ser vi att många fler plåtformande företag världen över skulle kunna dra nytta av våra tjänster, säger Ulf Andersson, eftermarknadsansvarig för Tooling på AP&T, enligt ett pressmeddelande.

AP&T underhåller och bygger om både egentillverkade pressverktyg och verktyg av andra fabrikat.

– Att anlita oss för att ta hand om verktyg som vi själva tillverkat är naturligt och tryggt för de flesta av våra kunder. Men våra expertkunskaper och långa erfarenhet gör att vi också kan ta oss an verktyg från andra tillverkare, som kanske inte längre finns på marknaden, eller av andra skäl inte kan leverera de tjänster som kunden behöver.

För AP&T:s del handlar det om att identifiera, förstå och möta kundens behov på bästa sätt.

– Oavsett vilket verktyg eller vilken kund det gäller utför vi inte bara de åtgärder som är direkt nödvändiga, utan tar också proaktivt fram förslag på förbättringar, som kunden inte alltid tänkt på själv. Till exempel kan vi ofta öka ett äldre verktygs prestanda och livslängd rejält genom att förse det med en ny ytbeläggning eller delar i en ny stålkvalitet.

AP&T ser också över själva arbetsprocessen, det vill säga hur åtgärderna ska kunna genomföras så snabbt och effektivt som möjligt, vid varje givet tillfälle.

– I akuta lägen är det förstås centralt att kunna agera snabbt. Men det är också viktigt att ha en kontinuerlig dialog med kunden så att alla berörda vet hur arbetet fortskrider, antingen det sker på plats i kundens fabrik eller vid vår serviceanläggning i Ulricehamn.

Det yttersta målet för Ulf Andersson och hans kollegor är att kunden helt och hållet ska kunna undvika oplanerade stillestånd.

– Att hålla verktygen i gott skick är inte bara en förutsättning för en hög kvalitet på den färdigpressade detaljen, utan också en gardering mot oförutsedda störningar. Den för kunden mest lönsamma lösningen är ofta att teckna ett serviceavtal som säkerställer ett väl strukturerat, regelbundet förebyggande underhåll, säger Ulf Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111