23948sdkhjf

Företaget byter namn

Efter att ha förvärvat sju IT-företag under det gångna året byter TeleComputing namn. Nya namnet: Visolit.

- Marknaden förändras, kunderna har förändrade behov och vi har själva förändrats. Därför byter vi nu även namn, säger Visolits koncernchef, Terje Mjøs.

Sedan starten 1997 har företaget genomgått stora förändringar, förklarar han. Man är nu både en partner inom trygg IT-drift och hybrida molntjänster och, enligt Terje Mjøs, den främsta rådgivaren inom digitalisering.

Under det senaste året har koncernen förvärvat sju företag och stärkt sin position  inom hybrida molntjänster. Visolit växer snabbt och har utökat sin verksamhet till kunder inom den offentliga sektorn, stärkt sin branschkompetens och blivit en viktig partner för digital transformation på den nordiska marknaden.

Efter att ha utökat företaget med viktig ny kompetens och fler resurser samt stärkt tjänsteerbjudandet var namnbytet ett naturligt steg.

- Valet av namnet Visolit berättar något viktigt om vilka vi är, vart vi kommer ifrån och hur vi vill utvecklas framöver. Tillsammans löser vi kundens utmaningar. “We solve IT” helt enkelt. Därför valde vi namnet Visolit. Det är ingen slump att de första två bokstäverna i namnet är VI. Visolit ska vara kundens partner, oavsett vilka IT-utmaningar som kunderna står inför.

Fler och fler ser, enligt Terje Mjøs, fördelarna med att ha en partner som kan tillhandahålla alla aspekter av IT-drift, -utveckling och -rådgivning.

– Varje dag ser vi hur viktigt det är för våra kunder att vi kan hantera hela kedjan med frågeställningar och utmaningar.

I dag handlar det mesta inom IT-branschen om molntjänster. Visolit var först att börja arbeta med molntjänster i Norden, uppger Terje Terje Mjøs. När företaget startade 1997 var de så tidiga med dessa tjänster att termen "molntjänster" inte ens var etablerad ännu. Teknikkoncernen har nu över 1200 anställda på 11 olika orter i Norden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078