23948sdkhjf

Årets Betongforskare utsedd

Under Betonggalan den 22 november delades ett pris ut till Årets Betongforskare

Utmärkelsen gick till Richard Malm, som är forskare vid institutionen för byggvetenskap, på Kungliga Tekniska Högskolan.

Juryns motivering löd så här:

”Richard är en väl etablerad och sedan många år självständigt arbetande forskare med omfattande verksamhet såväl i Sverige som internationellt. Richard har själv och i samarbete med andra seniorforskare genomfört flertalet forskningsprojekt från idé via ansökning av medel och utförande till redovisning och spridande av forskningsresultat främst inom kraftindustrin. Richard driver framgångsrikt KTH:s forskning på konstruktionsteknikområdet inom Svenskt VattenkraftsCentrum i sin roll som seniorforskare. Under 2017 var Richard primus motor i genomförandet av den 14:e internationella benchmark workshop inom avancerad modellering av dammar med cirka 130 deltagare från hela världen”.

Richard Malm är specialist inom vattenkraft och dammar på Sweco. Hans forskning på KTH är främst inriktad på numerisk modellering, mätmetoder och mätutvärdering på stora betongkonstruktioner inom bland annat vattenkraft, som dammar, utskov och så vidare, och inom kärnkraft - reaktorinneslutningar eller slutförvar av kärnbränsle.

Sådana konstruktioner måste ha väldigt hög säkerhet, tåla extrema belastningar och ha lång livslängd. På grund av det speciella klimatet som omger konstruktionerna är det av vitalt intresse att ha koll på de nedbrytningsprocesser som de utsätts för.

Betonggalan arrangeras av Tidskriften Betong.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094