23948sdkhjf

Här är IFS marknadsledare

Enligt analytikern ARC Advisory Group är svenska IFS för tionde året i rad störst på EAM-sidan inom branscherna luftfart och försvar.

EAM står för Enterprise Asset Management, det vill säga lösningar för underhåll av anläggningar och tillgångar. Det är PLM & ERP News som uppmärksammar IFS EAM-framgång i en artikel. Sajten konstaterar att IFS slår konkurrenter som SAP, Info och Ramco.

Och det inom två branscher som de senaste åren har blivit allt tuffare. ”Utvecklingen präglas av att aktörer inom luftfart och försvar under lång tid mötts av högre krav på att maximera driftstiden på sina tillgångar, samtidigt som de möts av hårdare krav på kostnadskontroll, regelefterlevnad och samverkan med partners och reservdelsleverantörer för att därigenom optimera kostnaderna för att hantera IT-miljön som helhet”, skriver PLM & ERP News. IFS har satsat hårt på att uppgradera sina mjukvaror och utöka funktionerna för att möta dessa marknadstrender. Man har också investerat i köp av produkter och företag med lösningar som tillför IFS någonting. PLM & ERP News nämner IFS Maintenix-mjukvara som ett exempel. Systemet, som används mycket inom flygunderhåll, köptes av IFS för snart två år sedan genom förvärvet av kanadensiska Mxi. Lösningen används nu i mer än 20 procent av världens kommersiella och militära flygflottor. Nyligen släppt IFS en uppgraderad version av Maintenix Operators Edition.

Konkurrenten SAP försöker inom luftfarts och försvarsområdet matcha IFS EAM-lösningar. I våras ingick SAP ett nytt partneravtal med HCL Technologies.

SAP säljer nu HCLs senaste lösning för underhåll, reparation och service (MRO) under namnet ”SAP Enterprise Asset Management, SAP EAM, add-on for MRO by HCL for SAP S/4HANA”.

Det gäller alltså att upprätthålla ett högt utvecklingstempo, slår PLM & ERP News fast.

Att döma av ARC Advisory Groups analys klarar IFS detta bra. Man toppar som sagt listan över luftfarts- och försvarsbranschens EAM-favoriter. Och mer än så. IFS har under 2017 till och med ökat avståndet mellan sig och närmaste konkurrent.

Mer finns att läsa i ARC-rapporten ”Enterprise Asset Management Global Market 2017 – 2022”.

Läs mer om: IFS
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11