23948sdkhjf

Projekt om nät för akustiska undervattenssensorer

SEK Svensk Elstandard startar två nya projekt i serien med internationella standarder för nätverk med akustiska undervattensensorer, UWASN.

Det ena projektet syftar till en internationell standard med fordringar på system för hantering av nätverk, till exempel konfigurationshantering, hantering av fel och begränsningar i nätet.

Det andra ska ge vägledning vid utveckling och utformning av olika applikationer i undervattensmiljö, till exempel för fiskodling, miljöövervakning eller skydd av hamnanläggningar.

Intresserade företag, organisationer, myndigheter och högskolor är välkomna att delta och bidra i arbetet genom den tekniska kommittén SEK TK IoT, som organiseras av SEK Svensk Elstandard - den svenska standardiseringsorganisationen som är medlem i IEC.

Ett uppstartmöte för SEK TK IoT ska hållas hos SEK i Kista, Stockholm, den 28 maj, dit alla intresserade är välkomna, hälsar SEK. IEC är den internationella organisationen för standardisering inom el och elektronik och SEK är den äldsta av de tre svenska standardiseringsorganisationerna.

För UWASN, Underwater Acoustic Sensor Network, finns redan ett par internationella standarder färdiga: ISO/IEC 30140-1:2018 ”Overview and requirements” och ISO/IEC 30140-2:2017 med referensarkitektur.
UWASN-projekten drivs i en grupp med koreansk ledning och med stort intresse från olika länder, inte minst från Indien, Kina och USA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.335