23948sdkhjf

ABB och Formel E skapar framtidens e-mobilitet

ABB bli huvudsponsor för världens första eldrivna internationella motorsportserie. Den anordnas av FIA.

ABB och Formel E bildar ett banbrytande samarbete för att driva e-mobiliteten framåt för en hållbar framtid. Sedan den första tävlingen i Beijing i september 2014 har Formel E etablerats som nummer ett inom helt eldriven internationell motorsport.

I nästa utvecklingsfas bidrar ABB med sitt namn samt innovations- och teknikledarskap till serien, som från och med nu kommer att heta ”ABB FIA Formula E Championship.”

Med sin expertis inom elektrifiering och ledarskap inom laddlösningar för elfordon, och med den största installerade kundbasen med snabbladdstationer för elfordon i världen, är ABB den idealiska industripartnern för Formel E.

Formel E fungerar som en konkurrenskraftig plattform för att utveckla och testa relevanta elektrifierings- och digitaliseringstekniker för e-mobilitet och bidrar till att förfina designen och funktionaliteten hos elfordon inklusive infrastruktur, liksom tillhörande digitala plattformar.

-Vi tycker det är oerhört spännande att bli partner med Formel E. Vi är ett självklart team, med de allra senaste elektrifierings- och digitaliseringsteknikerna. Tillsammans kommer vi att skapa nästa fas i denna spännande sport och vidareutveckla högpresterande team, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer.

Alejandro Agag, grundare och chef för Formel E, säger:

-Detta är en historisk dag för Formel E. Jag känner mig ärad att kunna välkomna ABB som huvudpartner för serien med deras bakgrund och kunnande inom elektrifiering och digitala tekniker. Våra båda företag arbetar tillsammans för att tänja gränserna för vad som är möjligt. Tillsammans som partners kommer vi att visa upp banbrytande tekniker i global skala för alla fans och konsumenter som följer ABB FIA Formula E Championship.

ABB FIA Formula E Championship ingår i FIA:s eldrivna formelserie för stadslopp och är världens första helt eldrivna internationella ensitsiga kategori inom motorsporten. I den fjärde upplagan av serien kommer 10 team och 20 förare tävla i 11 städer på fem kontinenter om titeln ABB Formula E champion. Nästa elbilsrace äger rum i Marrakesh den 13 januari och mästerskapstävlingen 2018 avslutas i juli.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082