23948sdkhjf

Stora Infradagen 2018

Den 26 januari arrangerar Maskinentreprenörerna sitt årliga seminarium Stora Infradagen.

Det är tolfte gången Stora Infradagen arrangeras. På plats den här gången kommer bland andra närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Infrastrukturminister Tomas Eneroth att finnas.

Dessutom kommer skandinaviens tre högsta tjänstemän på infrastruktursidan; Trafikverkets Lena Erixon, Terje Moen Gustavsen från norska Statens Vegvesen och deras danska kollega Jens Holmboe från Vejdirektoratet.

-Vi behöver både järnväg, sjöfart och flyg, men faktum är att vi måste investera klokt i vägnätet där det idag finns enorma behov. Vägarna nämns knappt i långtidsplanen, trots att statistiken visar på deras betydelse. Dessutom har Trafikutskottet föreslagit Riksdagen att lägga Riksrevisionens rapport om brister i vägunderhållningen till handlingarna. Jag hoppas nu få veta hur våra ministrar tänker använda de extra 100 miljarder som ska satsas fram till 2028, säger Magnus Persson, Maskinentreprenörernas förbundsordförande.

Han fortsätter:

–Vi i Skandinavien samarbetar på många områden, varför då inte när det gäller gemensam infrastruktur och trafikverk? Idag har vi tre trafikverk med helt olika arbetssätt. Det ska bli spännande att höra vad deras chefer har att säga om det.

Stora Infradagen äger rum på Näringslivets Hus, Storgatan 19 i Stockholm, med start klockan 10.00 fredagen den 26 januari 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094