23948sdkhjf

Grannkommuner ska samverka bättre i fibernätet

Digpro ska tillhandahålla sitt geografiska informationssystem dpCom till grannkommunerna Dorotea, Åsele och Vilhelmina för deras fibernät.

Grannkommunerna Dorotea, Åsele och Vilhelmina i Västerbotten har valt att tillsammans installera ett geografiskt informationssystem som gör att de kan få ökad överblick och bättre dokumentation över sina fibernät.

De fann lösningen i dpCom från Digpro. Med ett gemensamt system kan de genom samarbete dra lärdom av varandras kunskaper och erfarenheter.

Digpros dpCom är ett geografiskt informationssystem som sätter nätet på kartan. Modern och genomgripande GIS-funktionalitet förenas med ett helt webbaserat anläggningsregister som inkluderar avancerade geografiska kartor, schematiska diagram, topologier och anläggningsdata.

dpCom ser till alla beståndsdelarna i nätet. Systemet har en effektiv verktygslåda där allt från kablar, rör och noder sett ur fågelperspektiv ned till detaljerad information om fibrer och logiska anslutningar visas.

-Det är mycket glädjande för oss att bli valda som leverantör. Vi tror på vår plattform som ett lämpligt verktyg för flera nätägare att samexistera i. Nyttan att i ett och samma system kunna se och hantera alla näts livscykler skapar ett stort värde som är svårt att sätta en prislapp på, säger Joel Pirard, marknadsansvarig, Digpro.

Digpro tillhandahåller lösningar för el, telekom, gas, fjärrvärme, vatten, samt stat och kommuner – det vill säga alla som bygger och underhåller olika sorters nät.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078