23948sdkhjf

Mer svetskraft för ökad växtkraft

Götene Ufo förvärvar 90 procent av CMB Svets i Alingsås i en satsning på eftermarknaden av redskap och slitplåt.

– Vi gör nu en ordentlig satsning för att vara en helhetsleverantör med både tillverkning och försäljning av nya redskap. Genom köpet av CMB Svets förstärker vi vår position på eftermarknaden med renoveringar av redskap och försäljning av slitdetaljer som tänder, frontstål, slitribbor och plåt. Vårt fokus kommer att ligga på renovering och försäljning av slitdelar och slitplåt till skopor, krossar, återvinning och flak, säger Götene Ufos vd Sven Lans.

En målsättning med förvärvet är att de båda företagen tillsammans ska kunna bredda såväl utbud som kapacitet ordentligt. CMB Svets är auktoriserad som Hardox Wearparts Store, vilket innebär ett nära samarbete med SSAB och tillgång till ståltillverkarens tekniska kompetens. Därutöver finns tillgång till SSAB:s hela program av slitplåt och slitdelar.

Magnus Bergström som drivit CMB Svets i nio år behåller tio procent av aktierna och fortsätter i ledningen för bolaget.

– Tillsammans kan vi nu ta nästa steg och utveckla bolaget och vi ges möjlighet att erbjuda våra kunder en helhetslösning på eftermarknaden. I samband med övertagandet kommer vi att flytta till nya lokaler i Alingsås samt anställa en svetsare till, säger Magnus Bergström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093