23948sdkhjf

ONE Nordic får prestigeuppdrag

I hård konkurrens har ONE Nordic AB vunnit ett prestigefullt femårsavtal avseende drift och underhåll.

Under året som gått har ONE Nordic stärkt sin position i västra Mittsverige med nya avtal och affärer. Ett omfattande avtal med Ellevio innebär att företaget stärker sin närvaro ytterligare i Värmlands-, delar av Örebro- och Skaraborgs län.

Avtalet innebär att ONE Nordic tar hand om drift och underhåll, samt mindre om- och tillbyggnationer, av Ellevio AB:s elnät och nätstationer i regionen. I avtalet ingår även felavhjälpning med beredskap 24/7.

Nya lokalkontor upprättas nu i Värmland och fler medarbetare ska rekryteras i hela avtalsregionen – allt från montörer, tekniker och projektledare till en lokal avdelningschef. Totalt cirka 50 medarbetare kommer arbeta på hel- eller deltid i avtalet. I tillägg kommer ONE Nordic även sysselsätta ett flertal personer hos lokala underentreprenörer.

- Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet från Ellevio, som är en viktig kund för oss. Avtalet har ett värde på över en halv miljard kronor och löper över 5 år. Det ger oss en solid grund i regionen som vi kommer att bygga vidare på, säger Carl Norelid, Regionchef på ONE Nordic.

Jan-Olov Olsson, kontraktsansvarig på Ellevio, är också nöjd:

- Vårt mål är att våra kunder i regionen ska känna sig trygga med att oplanerade strömavbrott samt driftstörande fel och brister snabbt åtgärdas. Med ONE Nordic som leverantör litar vi på att vi kan uppnå det målet.

Elevios kunder är spridda över Dalarna, Hälsingland, Gästrikland, Värmland, Närke, Bohuslän, Halland och Stockholmsområdet. Elnätet är totalt 7 200 mil långt, vilket motsvarar nästan två varv runt jorden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141