23948sdkhjf

Generatorföretag köps upp av Fortum

Västeråsbaserade VG Power Turbos generatorverksamhet, inklusive VG Power Tools AB, köps upp av Fortum Sverige AB.

Nyförvärvet ska integreras i Turbine and Generator Solutions, TGS, inom Fortum Power Solutions. Med den gemensamma verksamheten räknar Fortum med att kunna erbjuda ett nordiskt servicekoncept för alla delområden i en turbinanläggning.


De båda bolagen siktar på tillväxt inte bara i Sverige utan även ”i större skala”.


– Sammanslagningen av Power Solutions och VG Power Turbo ger oss utmärkta möjligheter att vidareutveckla kompetensen i båda företagen. Vi hälsar experterna från VG varmt välkomna till vårt team och ser fram emot att arbeta och utvecklas tillsammans, säger Heikki Andersson, chef för Power Solutions vid Fortum.


VG Power Turbos rötter finns i Västerås där, också generatorverksamheten är finns. Företaget är specialiserat på service och retrofit av turbogeneratorer, oavsett varumärke. Verksamheten blir ett komplement till TGS och stärker tjänsterna för modernisering och balansering av rotorer.


I Västerås finns två balanseringsanläggningar för högvarvsbalansering av rotorer med vikt från 0-30 ton och 30-110 ton. Tjänsten kan utföras på alla rotorer oavsett generatortillverkare.


– Vårt mål är att tillsammans erbjuda våra kunder ett bredare serviceutbud. För att vi ska uppnå detta inleder vi integreringsarbetet omedelbart, säger Heikki Andersson, Fortum, och Mats Sjögren, VG Power Turbo.


Genom köpet övergår sammanlagt 18 kraft- och generatorexperter på VG Power Turbo till anställning inom Fortum. Parterna har inte offentliggjort köpeskillingen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.453