23948sdkhjf

Avloppsreningssystemet rustas upp: ”Säkrar framtida tillväxt”

VA-Syd och kommunerna Burlöv, Lomma, Lund och Malmö avser att tecknat avtal om att rusta upp och bygga ut systemet för avloppsrening.

För Malmö innebär det investeringar om 14,5 miljarder kronor. Det finns många fördelar med ett nytt system. Bland annat skydd av vattenmiljöer i området, energiåtervinning och ett driftsäkert avloppssystem. Härnäst ska kommunfullmäktige i de olika orterna gå vidare med investeringsavtalet.

– Malmö är en snabbt växande stad med nya bostäder och arbetsplatser. Under många år har vi byggt ut infrastrukturen ovan mark, med det här beslutet bygger vi ut infrastrukturen också under mark. Med satsningar på avloppssystemet säkrar vi framtida tillväxt samtidigt som vi möjliggör ett modernt och säkert system, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Roko Kursar (L), kommunstyrelsens förste vice ordförande är också positiv.

– I ett växande Malmö är ett klimatsäkrat avloppsreningssystem en viktig förutsättning för en mer hållbar framtid för vår stad och våra grannkommuner. MAXIMA kommer kunna hantera att vi blir fler Malmöbor samtidigt som det kommer förbättra skyddet för vattenmiljöerna. Det är därför en viktig investering för tillväxten och vår framtid, säger Roko Kursar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187