23948sdkhjf

Öresundskraft och SaltX i samarbete

Det svenska innovations- och energilagringsbolaget SaltX Technology har tecknat en avsiktsförklaring med Öresundskraft om att genomföra fälttester av SaltX gasvärmepumpar.

Testerna ska starta under andra halvan av 2017 och involvera Öresundskrafts befintliga gaskunder i södra Sverige. Testerna sker i samarbete med en av Europas ledande OEM-tillverkare av värmepumpar.


Öresundskraft är en framsynt aktör på energiområdet som kan visa vägen för övriga energibolag i Europa. Vi är också väldigt nöjda att få med oss en stor europeisk OEM-tillverkare som kan industrialisera och kommersialisera SaltX gasdrivna värmepumpar på den europeiska marknaden, säger Karl Boman, VD för SaltX Technology.


Initialt kommer SaltX att leverera och installera ett system till Öresundskrafts ”gas-labb” som sedan kan visas upp och demonstreras för intresserade kunder. Därefter ska ett antal enheter placeras ut hos utvalda kunder i Öresundskraft gasnätverk. Blir resultatet bra kommer Öresundskraft att erbjuda produkten till alla sina gaskunder.


Vi är imponerade av SaltX innovation och vill gärna aktivt stödja utvecklingen av denna typ av spjutspetsteknologi. Det gynnar våra kunder och säkerställer konkurrenskraften av vårt gasnät, säger Christian Gillheim, affärsutvecklare på Öresundskraft.


Med SaltX teknologi kan 40 procent av energiförbrukningen sparas. Multiplicerar man det med förbrukningen i de 9 miljoner gasvärmepannor som säljs varje år i Europa blir det gigantiska energivinster. Den totala marknadspotentialen i Europa för SaltX Technology i detta segment uppskattas till över 40 miljarder kronor per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047