23948sdkhjf

Onlineövervakning till Värö

På massabruket Södra Cell Värö pågår just nu en kraftig utbyggnad av samtliga avdelningar inom anläggningen. Bland annat kommer ny tillståndsövervakning att installeras.

Den pågående expansionen innebär en ökning av produktionskapaciteten vid Värö från 425 000 ton till 700 000 ton massa per år. Bruket blir därmed ett av världens största för produktion av barrsulfatmassa.


Tjänste- och teknikföretaget Valmet, huvudleverantör av processutrustning till den nya massafabriken, har nu lagt en order på onlinesystemet Intellinova Compact från SPM Instrument för tillståndskontroll. I en första beställning ska onlineövervakning levereras till PDW-filter (skivfilter för vitlut), flismätare, växellåda till toppseparator, utmatningsanordning samt kokare för att övervaka den mekaniska konditionen hos maskinerna.


Mätsystemet kombinerar mätmetoderna HD ENV för vibrationsmätning och SPM HD för stötpulsmätning. I ordern ingår även leverans av vibrationstransmittrar (4-20 mA) till fibersilar som ska kopplas in i det överordnade processtyrningssystemet.


Foto: Ola Kjelbye/Södra

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063