23948sdkhjf

Ny biorening ökar Domsjös produktion

Den biologiska reningsanläggningen vid Domsjö Fabriker ska byggas ut för ökad reningskapacitet. Därmed kan produktionen ökas utan högre utsläpp.

Den biologiska reningsanläggningen vid Domsjö Fabriker uppfördes 1985. Idag nyttjas den också av grannföretagen Akzo Nobel och Sekab.


Anläggningen byggdes med en anaerob rening och kompletterades efter några år med en aerob rening. Efter problem med förekomst av legionellabakterier i den aeroba delen stängdes den delen i januari 2013. Följden blev minskad kapacitet i anläggningen, framgår det av ett pressmeddelande.



I dagsläget renas avloppsvattnet i anläggningens två anaeroba reaktortankar. Den reaktortank som använts i den aeroba reningen har rivits och på samma plats kommer nu en ny anaerob reaktortank att uppföras. Det innebär inte något nytt reningssteg men däremot en femtioprocentig kapacitetsökning i den befintliga anaeroba reningen.



Arbetet att bygga ut den biologiska reningsanläggningen påbörjas i mitten av november för att vara klart i samband med Domsjö Fabrikers underhållsstopp i maj 2016.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078