23948sdkhjf

VVS Företagen och EIO bildar servicebolag

Kundkrav och ny teknik gör att marknaderna för VVS- och elteknikföretagen alltmer går ihop. För att kunna stötta sina medlemmar effektivt i framtiden tar VVS Företagen och Elektriska Installatörsorganisationen EIO nu de första stegen mot ett gemensamt servicebolag. Målet är att vara igång till årsskiftet. 

- Idag erbjuder våra medlemsföretag ett bredare utbud av tjänster som går bortom den traditionella indelningen av elteknik och VVS. Att samla resurserna i ett gemensamt servicebolag innebär bättre stöd till våra medlemmar, säger Anders Mattsson, styrelseordförande i VVS Företagen i ett pressmeddelande.


En ökad samverkan kommer att stärka företagen i installationsbranschen, såväl de större som de mindre.


- Samverkar vi, kan vi dela resurser och fördelen för våra medlemmar blir en effektivare organisation, ett starkare påverkansarbete och ännu bättre service, säger Thomas Carlsson, styrelseordförande i EIO.


Målet är att en ny organisation med dess olika funktioner ska presenteras senast den 30 juni och att servicebolaget är igång vid årsskiftet 2015/2016.


Det nya bolagets vd kommer att vara vd för de båda föreningarna, vilket underlättar samarbetet och arbetet med att utveckla branschernas gemensamma intresseytor. Föreningsstrukturen i övrigt är tänkt att bestå. Skillnaden blir att medlemsföretagen vänder sig till det gemensamma servicebolaget för stöd och rådgivning.


Varumärke och namn på de båda föreningarna blir opåverkade. Ambitionen är att anta ett nytt namn för det gemensamma servicebolaget. Arbetet med detta har påbörjats och ska vara klart under hösten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066