23948sdkhjf

Utbildningsföretag inom offshore på stark frammarsch

Halmstadföretaget JFK Offshore är idag det enda företaget i Sverige som utbildar riggare och ger utbildningar inom flänsarbete/bultdragning för norsk offshoreindustri.

I dagarna har de dessutom lyckats bli certifierade av ett norskt certifieringsorgan. Företaget startade på Science Park Halmstad i oktober 2012 och sedan dess har utvecklingen gått snabbt. Hittills har man hållit drygt trettio utbildningar, som har involverat ca 300 personer. Efterfrågan på utbildning inom industrin är stor och därför lanserar de i dagarna ett för branschen unikt e-learning system som man själva byggt.



Trots att oljepriset för närvarande är lågt och skapar viss oro, så passar många som redan är i branschen på att gå utbildningar. JFK:s lansering av ett nytt e-learningsystem underlättar och effektiviserar utbildningen bland annat för personer som bor långt ifrån Halmstad. Det innebär att de kan klara av teoridelen på distans, vilket ökar tillgängligheten, samt sparar både tid och pengar.


JFK har precis blivit certifierade av ett norskt certifieringsorgan, vilket innebär en kvalitetsstämpel.
- Vi är först i Sverige med att bli certifierade, och tillsammans med ett danskt företag är vi de två enda företagen utanför Norges gränser. Man kan jämföra det med en svensk ISO-certfiering. Tunga krav och tung dokumentation, men en stor fördel för oss som vill växa i branschen, säger Elli Kello, en av ägarna till JFK Offshore.


Framtidsplanerna handlar framför allt om att fortsätta utveckla utbildningsutbudet, men även en internationell lansering står på agendan. De har redan sett ett stort intresse från bland annat Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093