23948sdkhjf

Raffrevision tufft uppdrag för ställningsföretag

Nyligen avslutades revisionsarbetena vid Preems raffinaderi, Preemraff, i Lysekil. Revisionsstoppet är det mest omfattande hittills och hela anläggningen har varit nedsläckt för omfattande underhålls- och projektarbeten i en månad.
Företaget Xervon har ansvarat för alla byggställningar, arbetsplattformar och -hissar så att övriga yrkesgrupper kunnat utföra säkra ut- och invändiga instser på raffinaderiet. Revisionsstoppet har planerats i närmare två år och inför stoppet släcktes i stort sett hela anläggningen ned. För Xervons del började uppdraget redan i februari då en del underhållsarbeten inleddes redan tidigare och de flesta ställningar behövde finnas på plats i god tid innan stoppet. Totalt har 2500 ton ställningsmaterial och ytterligare 500 ton material och utrustning till 11 hissar transporterats till Lysekil, något som krävt 130 långtradare. Först efter årsskiftet beräknas XERVONS uppdrag vara helt avslutat för den här gången.

- Revisionsstoppet på Preem är ett av de mest omfattande projekt vi varit involverade i. Under stoppet har vi haft drygt 200 montörer på plats dygnet runt och en projekt- och säkerhetsorganisation som deltagit i den dagliga detaljplaneringen tillsammans med Preems stopporganisation och övriga entreprenörer, berättar Jens Sjöberg, VD för Xervon i Sverige.

Inför revisionen har alla entreprenörer och Preems egen personal genomgått grundliga säkerhetsutbildningar. Såväl Preems som Xervons skyddsorganisationer har genomfört regelbundna skyddsronder och säkerhetsledningsmöten. Med tanke på anläggningens karaktär, de omfattande arbetena som planerats och de många entreprenörerna som samtidigt haft att utföra olika typer av underhållsinsatser, så har Preem haft mycket högt ställda mål vad gäller säkerheten vid stoppet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078