23948sdkhjf

Energi- och kraftföretag särskilt utsatta: ”Rör sig ofta om kritisk infrastruktur”

I Barracuda Networks senaste internationella studie framkommer det att energi- och kraftföretag är de mest utsatta när det gäller risken att drabbas av ett e-postangrepp.

I Barracuda Networks senaste undersökning uppger 81 procent från sektorn Energy, Oil & Gas, and Utilities att de har har drabbats av e-postangrepp under 2022.

Dessutom framkommer det att samma sektors produktivitet drabbades mest efter ett e-postangrepp. Hela 52 procent uppgav att produktivitetstapp var en negativ följd efter angreppet. En trolig anledning tros vara att många medarbetare är ute på fält och därmed inte kan arbeta vid driftstörningar, säger Peter Graymon, ansvarig för Barracuda Networks i Norden.

Han tillägger: 

– Energisektorn förlitar sig alltmer på digital teknik för att hantera och integrera komplexa distribuerade verksamheter och avlägsna platser, som vindkraftsparker, kraftverk och elnät. Det rör sig ofta om kritisk infrastruktur med många slutanvändare, inklusive konsumenter.

Vidare är just energi- och allmännyttiga företag mest benägna att falla offer för en spjutfiskeattack direkt riktat mot företaget. 73 procent av de tillfrågade hade drabbats av en lyckad attack under 2022.

– Inom den här sektorn utvecklas och implementeras digital teknik ofta i snabb takt för att sedan kopplas till åldrande och undermåligt säkrade system. Så det är inte förvånande att bristen på överblick, kontroll och säkerhetsautomatisering blir till betydande hinder för en bättre och mer integrerad säkerhet, säger Peter Graymon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079