23948sdkhjf

NCC:s storskaliga asfaltprojekt i norra Sverige värderas till 540 miljoner

NCC har undertecknat 22 nya avtal med Trafikverket för att genomföra omfattande beläggningsarbeten i norra Sverige.

Avtalen, med en sammanlagd budget på cirka 540 miljoner svenska kronor, kommer att se till att 360 000 ton asfalt läggs mellan Gävle och Kiruna. Satsningen sker med stort fokus på miljö och hållbarhet.

Miljöaspekten är en viktig del av dessa projekt. NCC informerar att Trafikverket ställer höga miljökrav, inklusive miljövarudeklarationer (EPD) för cirka 85 procent av NCC:s asfaltverk i Sverige. En sådan deklaration möjliggör en mer exakt bedömning av projektets miljö- och klimatpåverkan, vilket är i linje med Trafikverkets ökande fokus på hållbarhet.

– Det är väldigt positivt att Trafikverket fortsätter att lägga vikt på miljöaspekter i upphandlingen av asfaltskontrakt. Vi ser fram emot att fortsätta vårt goda samarbete med Trafikverket i norra Sverige, och fortsätta förbättra vägarna i regionen, säger Grete Aspelund, affärsområdeschef på NCC Industry.

För att minimera transportavstånd och därmed minska miljöpåverkan kommer asfaltmassorna att produceras i lokala asfaltverk så nära arbetsområdet som möjligt.

NCC uppger att man i många fall kommer att komplettera de lokala anläggningarna med mobila asfaltfabriker. Detta är en nödvändig strategi för att kunna täcka de stora geografiska områdena i norra Sverige.

Detta är inte första gången NCC och Trafikverket samarbetar kring beläggningsarbeten i regionen. NCC har tidigare arbetat med liknande projekt, vilket indikerar en långsiktig relation mellan parterna.

Arbetet kommer att pågå under 2023 och 2024 och orderregistreras löpande inom affärsområdet NCC Industry.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093