23948sdkhjf

Utbildningen ska säkra det framtida underhållet

Det befinner sig mycket oro bland industrierna med den rådande kompetensbristen, och digitaliseringen och den gröna omställningen av industrin ställer helt nya krav. Därför öppnar Lernia två yrkesutbildningar i Piteå som ska framtidssäkra kompetensförsörjningen.

Svenska industriföretag har länge slagit larm om svårigheter att hitta bra teknisk kompetens. Behoven accelereras snabbt i samband med satsningen att ställa om till en fossilfri industri.

– Den globala konkurrensen är stenhård. Behovet av tekniskt utbildad kompetens inom industrin är massiv – och det är därför vi tillsammans med näringslivet startar de här utbildningarna, säger Ulla Gustafsson, verksamhetschef på Lernia Yrkeshögskola, i pressmeddelandet.

Utbildnings-, matchnings- och bemanningsbolaget Lernia satsar därför, tillsammans med det lokala näringslivet, på två utbildningar i Piteå som ska ge industrierna avgörande kompetens för morgondagens avancerade industrier.

Det är YH-utbildningar Automationstekniker – drift och underhåll av digitala produktionssystem och Certifierad Produktionstekniker som ger teknisk spetskompetens där man lär sig automatisera, felsöka och optimera produktionen.

– Utbildningen var en dörröppnare till ett riktigt spännande jobb. Jag tror behovet bara kommer öka när fler företag väljer att flytta hem produktionen på grund av den turbulenta omvärlden, säger Patrik Lindgren som gick klart utbildningen i fjol och nu jobbar på rymdavdelningen på GKN Aerospace.

Ansökan

Ansökningarna till båda utbildningarna är öppna mellan 15 februari och 15 maj.

Certifierad Produktionstekniker är en ettårig utbildning som sker på distans med sex fysiska platsträffar i Piteå.

Automationstekniker – drift och underhåll av digitala produktionssystem är en tvåårig utbildning som bedrivs på distans med sju fysiska träffar i Piteå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109