23948sdkhjf

Accelererar mot en hållbar framtid

Epiroc arbetar för en gruvindustri med lägre utsläpp, ökad säkerhet samt högre produktivitet. Nu har deras autonoma borriggar uppnått en ny milstolpe – att framgångsrikt borra en längd som motsvarar ett varv runt jorden.

Epirocs borriggar, som används över hela världen, drivs i allt högre grad autonomt. Nu har bolagets ovanjordsborriggar, Pit Viper, borrat hål på över 41 miljoner meter, skriver Epiroc i ett pressmeddelande.

– Våra autonoma borrningslösningar är ett exempel på hur vi accelererar transformationen mot en mer hållbar framtid, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef i pressmeddelande. 

– Vi har en rigorös innovationsagenda, även inom digitalisering och elektrifiering, för att hitta nya sätt att minska miljöpåverkan och samtidigt öka säkerheten och produktiviteten, fortsätter hon.

För att samhället ska kunna ställa om till en mer hållbar framtid behövs mineraler som koppar och nickel. Dessa är nyckelkomponenter i bland annat solpaneler, batterier och annan förnybar energiteknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.114